2011-09-13 14:41:31• hírek • Kocsis Zoltán

Egyetlen ellenőrzött autószerviz sem volt teljesen rendben

Illusztráció
Illusztráció

Nem kevesebb, mint tizenöt autószervizt ellenőrzött az elmúlt hetekben a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség, és egyik sem felelt meg tökéletesen az előírásoknak.

A keddi sajtótájékoztatón elhangzottak szerint egy-egy kányaházi, avasfelsőfalui és vámfalui szerviz nem rendelkezett a Gépjármű-nyilvántartási Hivatal által kibocsátott működési engedéllyel. Nyolc esetben az ügyfél semmilyen garanciapapírt sem kapott a kicserélt alkatrészekkel kapcsolatban, míg egyetlen egy szervizben sem tájékoztatták a klienseket az elvégzendő munka időtartamáról illetve arról, hogy mit is dolgoztak a járművön.

Valentin Breban, a Felügyelőség vezetője elmondta, hogy négy szerviz részesült figyelmeztetésben, tizenegyet pedig megbüntettek. A bírságok összértéke pedig eléri a 16.000 lejt. Kihangsúlyozta továbbá, hogy minden autós követelje meg a szerviz működési engedélyét és minden potenciális ügyfélnek tudnia kell: amennyiben autóját bármilyen kár éri (pl. megkarcolódik) a szervizben, azért bizony a szerviznek kell vállalnia a felelősséget.

Az elmúlt időszakban több lakossági bejelentés is érkezett, ezek közül pedig három egy utazási irodát érintett. Három személy, egymástól függetlenül, bejelentkezett egy bizonyos külföldi útra, ám az iroda néhány nappal az indulás előtt szólt: partnere csődje miatt ugrott a kirándulás. A három személy kérte vissza a pénzét, 1900, 1520 illetve 600 eurót, ám az utazási iroda vonakodott azt visszaadni - amíg a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség erre nem kötelezte.

Egy nagykárolyi panaszos egy beltéri ajtót vásárolt egy forgalmazótól, ám a beépítést követő néhány nap után megdagadt az ajtótok. A forgalmazó szintén nem volt hajlandó a kártérítésre, a Felügyelőség viszont érvényre juttatta a panaszos kérését: visszakapta a 800 eurós vételi árat.

Hasonlóképpen járt az a személy, aki egy beépíthető tűzhelylapot vásárolt potom 700 lejért, ám a szerkezet hibásnak bizonyult: alig égett, viszont szivárgott belőle a gáz. A Felügyelőség fellépését követően a forgalmazó kicserélte a háztartási berendezést.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: